Can Seixanta

La casa fàbrica de Can Seixanta es va construir el 1833 al carrer de la Riereta, al Raval, i era propietat del fabricant de teixits Magí Tarruella.

L’edifici és un exemple de les construccions industrials ubicades al Raval entre els segles XVIII i XIX. Té una superfície total de 5.500 metres quadrats aproximadament, i les diferents parts varien d’alçada (des de planta baixa fins a cinc plantes).

L’any 2016, l’Ajuntament de Barcelona la va comprar a un grup inversor alemany. Actualment s’està definint el projecte de rehabilitació de l’edifici, que, a més d’un equipament per a joves, tindrà habitatges de lloguer social i espais de memòria popular del barri.

Fins que s’acabin les obres de rehabilitació de l’espai, s’han instal·lat dos mòduls a la rambla del Raval per començar a definir-ne els usos, les activitats artístiques i formatives i els tallers de lleure que s’hi organitzaran. Aquest projecte, anomenat Kn60Lab, té l’objectiu de treballar en xarxa amb joves de 16 a 25 anys (que normalment no participen en aquests processos participatius), perquè proposin i dissenyin, juntament amb instituts, entitats i altres col·lectius del barri, els projectes que es desenvoluparan al nou equipament juvenil.